Carson Optical – иновации и качество без компромис

Компанията Carson Optical е основана през 1990 г. от Ричард Камерън. Бивш банкер, разочарован от Уолстрийт, Камерън започва да работи в мазето на майка си в Лонг Айлънд, като внася и изнася широка гама продукти между САЩ и Япония. Първият опит на компанията с оптика идва през 1991 г., когато Камерън се натъква на уникален електронен бинокъл, произвеждан от вече несъществуващата фирма Copitar Japan. Камерън кръщава компанията си Copitar USA и започва да се обажда на купувачи в национални търговски вериги и на писатели, работещи за големи медийни издания. Камерън бързо се сдобива с места в каталози за поръчки по пощата, сред които са The Sharper Image и Orvis. Усилията му в областта на връзките с обществеността осигуряват на компанията така необходимата публичност в медии, сред които Ню Йорк Таймс, Уолстрийт Джърнъл и Пъблик Сайънс

Преименувана на Carson Optical, компанията се разраства от домашното мазе до наетите складови помещения в Хънтингтън, Лонг Айлънд. С разцвета на бизнеса Carson разширява предложенията си за бинокли и се насочва към сродни оптични категории като лупи и микроскопи. Камерън рано осъзнава, че Carson трябва да се фокусира върху продукти, които наистина подобряват цялостното преживяване на клиентите. Тази цялостна философия и до днес е водеща за Carson и позволява на компанията да процъфтява в индустрия, често доминирана от по-големи конкуренти с маркетингови цели.

Иновации

С над 29-годишен опит в оптичната индустрия фирмата е създала екип от инженери, чиято единствена мисия е да подобряват работата с клиентите. Продуктовата линия на компанията се е разраснала експоненциално, за да обхване по-широка гама от продукти и аксесоари, които отразяват нуждите на нейната клиентска база. Продуктовата линия на Carson може да бъде намерена в различни търговски обекти, включително магазини за спортни стоки, магазини за офис консумативи, масови търговци, аптеки и дори занаятчийски магазини.
Понастоящем разположена в Ронкокома, Лонг Айлънд, най-модерната лаборатория на Carson за създаване на R&D прототипи за научноизследователска дейност включва пълна работилница с множество CNC машини, възможности за 3D принтиране на различни материали и лаборатория по оптика за метрология. Това оборудване осигурява на инженерния и дизайнерския екип всички ресурси за превръщане на новите концепции в прецизно настроени продукти, готови за пазара, за нашата нарастваща потребителска база.

В резултат на това Карсън е изградила патентно портфолио, обхващащо повече от сто патента, вариращи от лупи до сложни процедури за оптично тестване. Това е доказателство за отдадеността и изобретателността на компанията в областта на оптиката.

Разширяване

В допълнение към склада в Ронкокома с площ над 50 000 квадратни метра Carson открива две международни дистрибуторски съоръжения, за да подкрепи бързия си растеж в чужбина. През 2015 г. Carson започва да складира продукти в Обединеното кралство. За да се подпомогне допълнително разширяването на дейността в чужбина и увеличаването на продажбите, през 2017 г. е създаден дистрибуторски център в Нидерландия.​

Качество

Ангажиментът на Carson за постигане на съвършенство е в основата на компанията. Като производител номер едно на американски лупи и един от водещите доставчици на бинокли, цялата продуктова линия на Carson неизменно се отличава с първокласно качество на достъпни цени.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *